Belgisch hardsteen

Bent u op zoek naar Belgisch hardsteen? Brengt u dan eens een bezoekje aan onze showroom. Wij hebben een aantal showrooms, welke door heel Nederland gevestigd zijn. In onze showroom kunt u een goede indruk krijgen van wat er voor u allemaal mogelijk is. Voor een vloer van Belgisch hardsteen van hoge kwaliteit voor een relatief lage prijs moet u bij SK Natuursteenshop zijn!

Belgisch hardsteen wordt ook weleens blauwe hardsteen, blauwsteen of Arduin genoemd genoemd en is een kalksteen, welke voor meer dan 95 % uit kalk bestaat met een uitgesproken blauwgrijze kleur. Belgisch hardsteen wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van zeer veel resten van kleine skeletjes van zeelelies, welke door het afsterven op de bodem van ondiepe zeeën achterbleven. Deze smeedde aan elkaar met de calcietafzetting en vormden zich in de loop van honderden jaren de blauwe hardsteenlaag. De mooie kleur wordt bepaald door zeer fijn verspreid koolstof en is dus een echt natuurproduct en heeft een ongeëvenaarde klasse!

Belgisch hardsteen staat bekend om de mooie volle kleur blauw, welke richting zwart gaat en heeft een prachtige en luxe uitstraling! Tevens is Belgisch hardsteen erg hard, harder dan andere soorten hardsteen.

Omdat Belgisch hardsteen voornamelijk bestaat uit kalk betekent dit dat het een harde steensoort is, maar ook poreus. Dit betekent dat het gevoelig is voor zuren en u kunt hierbij denken aan koolzuur in frisdrank, wijn of azijn een chemische reactie kan geven indien het niet direct verwijderd wordt. Hierdoor kunnen vlekken ontstaan.

U kunt het Belgisch hardsteen impregneren waardoor de kans op vlekvorming vermindert wordt, maar het kan nooit voorkomen worden!

Tevens kunt u ook bij ons terecht voor diverse soorten natuursteen als vloer, maar ook voor brievenbussen, buitentafels, wasbakken, fonteintjes en douchebakken. Via onze webshop kunt u ook onderhoudsmiddel voor uw natuursteen bestellen om uw natuursteen en Belgisch hardsteen zo mooi mogelijk te houden. Vraag ons naar de mogelijkheden!

U kunt het bestelde Belgisch hardsteen laten aanbrengen door een door ons geaccepteerde tegelzetter. Indien u uw Belgisch hardsteen door hen laat aanbrengen, dan behoudt u de garantie op uw aangeschafte vloer. Zij komen ter plaatse bij u kijken om alles te beoordelen en zij geven hun goedkeuring aan de hand van hun beoordeling.

Voor meer informatie over Belgisch hardsteen kunt u telefonisch contact opnemen met één van onze vestigingen. Tevens kunt u ons contactformulier invullen.